Mijn cameras


Toen ik begon met fotografie vroeg ik mij altijd af wat andere fotografen gebruikte voor apparatuur. Daarom hier een lijst met wat ik gebruik voor mijn fotos.

Cameras

Nikon D4

Deze heb ik op 22 februari 2014 gekocht. Net als de Nikon D2X is dit ook weer een echte top camera. Deze camera heeft een fullframe sensor met 16.2 megapixels. Dit betekent dat de sensor oppervlakte per pixel groter is dan bij de Nikon D2X. Het is ongeloofelijk hoeveel lichtgevoeliger de Nikon D4 is. Het is een echte aanwinst die zelfs bij hogere ISO waardes amper ruis vertoont. Daardoor kan de sluiterstijd nog korter worden.

Nikon D2X

Deze heb ik op 15 juli 2005 gekocht. Het is echt de top camera van alle huidige cameras. Hij is niet goedkoop en je kan er ook weinig mee zonder enkele goede lenzen die ook niet goedkoop zijn. Echter je hebt dan ook het beste wat er is. Voor artiestiek turnen is dit ook echt nodig omdat je fotos wil maken in slechte omstandigheden. Turnen is vrijwel altijd binnenshuis en de turn(st)ers bewegen erg snel. Deze camera heeft zelfs een speciale eigenschap, hij kan namelijk een foto maken van alle 12.4 megapixels of van de helft van die pixels en ze sneller verwerken zodat ik tot 8 fotos per seconde kan nemen. Echter ik gebruik altijd de volledige 12.4 megapixels.

Konica Minolta Dimage A1

Sony Cybershot DSC S50

Lenzen

Nikkor AF-S Zoom 28-70mm f/2.8D IF-ED (2.5x)

Deze lens is geweldig voor acrobatische gymnastiek. Het te fotograferen object is vaak hoger omdat de turn(st)ers vaak op elkaar klimmen. Hij is ook erg lichtgevoelig wat perfect is voor binnenshuis.

Nikkor AF-S VR Zoom 70-200mm f/2.8G IF-ED (2.9x)

Deze lens is geweldig voor artistiek turnen. Het te fotograferen object is vaak verder weg. Hij is ook erg lichtgevoelig wat perfect is voor binnenshuis.

Flitser

Nikon Autofocus Speedlight SB-800

Deze flitser is krachtig en kan zowel binnenshuis als ook in een turnhal gebruikt worden. Let er echter wel op dat tijdens wedstrijden flitsers vaak niet toegestaan zijn. Het kan de turn(st)ers storen tijdens hun oefening. Daarom gebruik ik deze alleen tijdens gym galas.

Statief

Manfrotto tripod

Alhoewel de Nikon D2X / D4 prima fotos kan maken zonder statief, is het nog steeds erg handig om de camera een hele dag in de lucht te houden. Ik heb dus geen zware eisen aan het statief behalve dan mijn camera in de lucht houden.

Opslag

HP Pavilion Sleekbook 15 Serie (500 GB)

Nadat de Photobox het begeven had heb ik deze gekocht. Andere photoboxes waren niet meer te koop of waren duurder dan een complete laptop. De laptop is tevens erg handig omdat die naast een nog grotere opslag ook de mogelijkheid biedt de fotos ter plaatse te selecteren en bewerken.

Conceptronic Photobox (250 GB)

Sitecom Media Drive (30 GB)

Aantekeningen

Smartphone: Samsung Galaxy S3 i9300

Ik heb de smartphone op 26 november 2012 gekocht. Dit is een goede vervanger voor de PDA voor het maken van aantekeningen.

PDA: HP6915